Alla skolor ska ha samma krav

 

Alla skolor ska ha samma krav
Skolor ska ha lika krav på sig vad det gäller undervisning, uppföljning och resultat. Det är många som frågar mig hur de som ägde fastigheten där Minervaskolan håller till kunde tjäna så mycket pengar, bland annat deras rektor. Visst är det märkligt då skolan klagat på resursfördelningen många gånger, de har väl kunnat ta ut mindre hyra och ge mer till eleverna.
 
Skolan måste bli bättre på kvalitetssäkring och den ska finnas, lika självklart är att de ska uppfylla de kvalitetsmått som finns och ska vara tydliga
Resultaten ska utvärderas varje år och det ska finnas nationella utvecklingsteam
 
Det är viktigt att skattepengar används till skolan och inte går till skattesänkningar och under den gångna perioden har det skett stora skattesänkningar som gjort att det finns  3000 heltidslärartjänster färre och resultaten i skolan har försämrats under mandatperioden under Jan Björklunds tid som skolminister och det är färre som når gymnasieskolans behörighetskrav

Här  nedan kommer tidigare bloggar som jag haft om skolan det är bara att klicka på rubriken som är skriven

Det är inte bara pengar som är viktigt för skolan

Regeringen som sviker studenterna

Studentbostadsbristen beror på moderaterna, folkpartiet, kristdemokraterna och centerpartiet

 

3 kommentarer

  1. Mr Cool

    Lennart, berätta för mig vad ni tänker göra åt fifflet med studielån (CSN)? I normala fall så krävs det en borgenär när man lånar pengar men nu verkar pengarna bara flyta fritt iväg någonstans. Glöm ej heller det faktum att man utomlands och då främst i f.d. socialistiska länder där korruptionen fortfarande flödar kan KÖPA sig en utbildning mot kontant ersättning till skolans företrädare. Att detta är en kvarleva från ett samhälle där löneskillnaderna varit för små och att vissa grupper därför vill kompensera sig kanske jag inte behöver säga.

  2. Mr Cool

    Lennart, du säger att alla skolor skall ha samma krav men det är väl ointressant för om du sagt att alla skall uppnå samma resultat hade jag förstått din argumentation bättre. För då hade målbilden varit att eleverna i Rosengård skall ha samma målbild som eleverna i Danderyd. Men det verkar vara mer intressant för dig vem som tjänar pengar än elevernas intagande av kunskap. Elevernas kunskap är viktigare eftersom utbildning alltid är en investering. Ännu en pampsynpunkt från en som kanske suttit för länge på samma stol. Men detta är kanske också svammel…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.