Jag vill inte som folkpartiet ha en ny omröstning om Euron nästa mandatperiod

 

Jag återkommer lite om folkpartiet och vad de säger och vad de står för.
Nu tänker jag på att Björklund i spetsen för folkpartiet vill ha en ny folkomröstning om Euron, han vill självklart eller tro att de blir ett annat resultat. Vi tycker däremot det är för kort tid sedan den förra folkomröstningen och frågan är om det inte var bra att stå utanför Euron.
Jag var ju själv en av anhängarna till att gå med men efter att ha sett hur Euroländerna sköter sin ekonomi har jag blivit mer och mer tveksam. Flera länder bland annat Grekland, men även andra länder som är till stor nackdel för hela Europa, inte minst Euroländerna.
Min bestämda uppfattning är att vi definitivt inte ska gå med i någon Euro förrän man har ordnig på ekonomin i alla länder.
Vi kan inte ha folkomröstningar alltför ofta och om oppositionen svänger, folkomröstningar ska gälla långsiktiga beslut och jag vill att vi i mitt parti ska ha en ny genomgripande diskussion om vi ska ha Euron eller inte innan vi fattar beslut om att gå med

Folkpartiet vill bli medlem i nato

Ökad välfärd för pensionärerna går före sänkt skatt

Kraven på skolan ska vara lika för alla skolor

En kommentar

  1. Mr Cool

    Folkomröstning är bara något fega plitiker vurmar för när de har beslutsvånda. Svenska folket har tillsatt politiker för att dessa på heltid skall sätta sig in i komplicerade frågor rörande ekonomi och politik. Att exempelvis en bonnkärring från Säffle skall kunna påverka vår framtida energiförsörjning eller monetära system är löjligt. Visst kan hon ha vissa kunskaper men sannolikt inte. Med folkomröstningar får vi beslut som fattats med hjärtat och inte med hjärnan. Vi bör ha färre politiker i riksdagen men de skall ha bättre ersättning annars får vi bara ett B-lag som vi har nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.