Nu är den stora efterlängtade festen över….

Nu är den stora efterlängtade festen över. Nu är Botniabanan invigd och jag har inte mött annat än positiva reaktioner. Tyvärr så har inte staten fullföljt sin del av avtalet då inte Ådalsbanan är klar att ta i bruk samtidigt vilket ingick i det huvudavtal som tecknades.

Den banan byggdes enligt de gamla principerna som staten har med årliga anslag och inte som Botniabanan där det bara var att bygga på när tillstånden var klara. Den nuvaranderegeringen tillförde inte de pengar som behövdes för att Ådalsbanan skulle vara klar i tid.

Nu väntar vi på Norrbotniabanan och som det ser ut just idag i oppnionsundersökningarna blir det ingen järnväg då nuvarande regeringen sitter kvar. Det är det som måste förändras då de rödgröna har 10 miljarder för att Norrbotniabanan ska byggas. Jag är också säker på att en röst på moderaterna är en röst mot Norrbotniabanan för moderaterna centralt kommer inte med pengar till en Norrbotniabana och därför är det vilseledande reklam som regionala moderater för att Norrbotniabanan kommer

2 kommentarer

  1. Anders

    Det var ett trevligt invigningstal du höll – men varför tackade du inte alla arbetare som byggt själva banan?

    Alla kostymnissar på kontor och i styrelserum i all ära, men utan arbetarna, ingen Botniabana.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.