Svenskt Näringsliv ett hot mot demokratin

 

Svenskt Näringsliv begränsar demokratin
För några dagar sedan skrev jag en blogg om att Östros hade stoppats för ett arbetsplatsbesök och tycker fortfarande att det är märkligt att man inte får träffa folk under raster, men självklart ska inte produktionen störas.
Efter detta har jag fått besked att flera stopp har ägt rum även i vårt län och då är jag ännu mer övertygad om att vi måste sluta besöka medlemmar i Svenskt näringsliv. Vi har i vår kommunala plan att det ska ske en gång i månaden med hela näringslivs och planeringsutskottet.
Inte helt oväntat fick jag ett brev från Svenskt Näringsliv i Umeå där man tyckte jag drog lite förhastade slutsatser, men har man någon lojalitet mot organisationen så gör man ju som man får rekommendationer om för vem vet vad som händer annars. Jag läser i alla fall som att det inte är lämpligt att vi kommer ut, men det kan ske under vissa former osv. En skrivning som gör att det inte ska uppfattas som en order
Det kanske är vanligare at vi från mitt parti besöker företag och pratar med folk men det tycker jag ingår i demokratin. Nu vet ju jag och även alla andra att Svenskt Näringsliv är en del i högeralliansens kampanjapparat och att det kan vara skadligt att de anställda får information från oss, vi kan ju få de anställda på annat spår.
Det här är en tillbakagång till dåtid för hundra år sedan och jag hoppas bara att folk ser hur och på vilket sätt man försöker begränsa demokratin. Nu pratar jag inte bara för vår skull utan tycker att politiker kunde eller borde göra mera företagsbesök för att veta hur de har det på arbetsplatsen och hur företagen har det.
Jag hoppas och tror att de anställda upplever detta som rent kränkande. Det är ju aldrig ett tvång att lyssna på de som besöker
Företagarna och den organisationen vill i alla fall att vi ska vara ute och hälsa på dem och jag förutsätter att vi kan göra besök då hos företag som inte är med i Svenskt näringsliv

Så här skrev jag i min förra blogg

5 kommentarer

  1. John

    Och fackförbunden går i S ledband så vad är skillnaden? Om jag är på min arbetsplats så vill jag höra argument från båda hållen, inte enbart propaganda från ena hållet!!!!

  2. TC

    LO är ett hot mot demokratin eftersom LO är en totalt integrerad del av det Socialdemokratiska Partiet, så det innebär exempelvis att ”förhandlingarna mellan parterna på arbetsmarknaden” i Sverige är politiskt kontrollerade av det socialdemokratiska Partiet eftersom LO är detsamma som just det Socialdemokratiska Partiet så sossarna blir därmed en av de förhandlande parterna på arbetsmarknaden, o när det gäller offentlig sektor så sitter sossarna ofta på båda sidor av förhandlingsbordet vilket lett till de sjukvårdsanställdas låga löner då politikernas budget prioriterats före fackmedlemmarna.

  3. Mr Cool

    Av vilken anledning skall politiker ränna omkring på arbetsplatser för? Jag antar att det finns ett lokalt fack som kan larma om eventuella misshälligheter pågår. Men jag utgår ifrån att du vill sprida den härliga socialismen (leva på andras arbete). En gratisluch kanske också vankas som inte redovisas på den egna reseräkningen. Men det är den gamla sossedrömmen om överhöghet och polisiära befogenheter som lever kvar.

  4. Ninjapiloten

    Det sätt på vilket våra fackföreningsavgifter går direkt till SAP tycker jag är ett hot mot demokratin. Jag är inte sosse och vill inte heller stödja det partiet med mina pengar. Jag vill att mina avgifter ska gå till ett fack som är opolitiskt bundet, och inte som nu där jag betalar socialdemoktaternas valkampanjer mot min vilja. Facket ska finnas till för att stötta arbetarna och inte för att som nu, försöka hålla SAP vid makten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.