Allianspartierna har gett Kd veto i HBT-frågorna

I den borgerliga regeringen är det Kristdemokraterna som styr på Socialdepartementet. Man kan därför konstatera att de övriga allianspartier har gett Kristdemokraterna veto i HBT-frågorna. Det parti som vill minst och har den mest fördomsfulla politiken har fått ansvaret att styra frågan.

De rödgröna partierna har drivit igenom de största HBT-reformerna. Och vid partiledardebatten på PRIDE i Stockholm gav de rödgröna partierna besked om att man är positiv till en lagändring som tar bort de otidsenliga och kränkande kraven vid könsbyte.

Man vill också att kravet på tvångssterilisering ska tas bort. Förbud mot att spara spermier och ägg ska bort. Kravet på att personen ska vara ogift ska bort. Könsbyte ska inte enbart vara för svenska medborgare.
 
En rödgrön regering kommer att aktivt driva HBT-frågorna internationellt. Några saker som man har lovat är:
att ta initiativ till en internationell konferens om att stärka HBT-personers rättigheter. Att inom FN verka för en internationell konvention om avskaffande av all diskriminering på grund av sexuell läggning eller könsidentitet. Att aktivt försvara HBT-personers mänskliga rättigheter i hela EU. Arbeta för att samkönade äktenskap ingångna i ett medlemsland ska vara giltiga i hela unionen. Att ta fram en handlingsplan för HBT-frågor i utvecklingssamarbetet samt öka biståndsinsatserna till stöd för arbetet med HBT-personers rättigheter. Att förbättra HBT-personers möjlighet till asyl genom att bland annat stärka rättssäkerheten samt höja kompetensen i bedömningen i dessa ärenden vid Migrationsverket.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.