Centerpartiet fackföreningsfientligt och modraterna vill förstatliga och straffbeskatta

ATT CENTERPARTIET ÄR DET PARTI som är mest fientligt inställd till de anställda och dess fackliga organisationer är ju ingen hemlighet. Däremot har jag svårt att förstå varför då jag genom åren träffat personer som varit fackligt aktiva och varit centerpartister.

Och hur kan jag då säga att dessa partier är fientligt inställda till facken? Ja, det är därför att de vill försämra arbetsrätten (där lagen om anställningsskydd är en lag och MBL en annan). De vill helt enkelt minska de anställdas inflytande på arbetsplatsen för i LAS kan man t.ex. göra avsteg från turordningen i en MBL-förhandling.
 
Vid en fortsatt borglig regering kommer arbetsrätten att försvagas eller är centern ensamma om detta?
 
Ny straffskatt för arbetslöshetskassan
Diskussionen om en obligatorisk a-kassa finns fortfarande kvar i alliansens framtida politik. Det blir en typ av beskattning och en straffbeskattning för förtagare och låginkomsttagare. Idag är det dessutom olika kostnader för att vara med i arbetslöshetskassan beroende på hur hög arbetslösheten är och för vissa kostar det 400 kr i månaden att vara med medan det för andra är under hundralappen. 
 
Det intressanta är om regeringen ska införa en straffbeskattning för att betala en tvångsanslutning till en arbetslöshetskassa och därmed gå in på ett förstatligande. 
Alliansen förstatligar och kollektivansluter.Vi socialdemokrater har ett förslag där taket för försäkringen ska vara 80 kr för alla arbetslöshetskassor.
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.