Skillnanden mellan det röda & det blåa laget

ARBETSLÖSHETEN HAR ÖKAT med 100 000 under den borgerliga perioden. Arbetslösheten har bitigt sig fast, särskilt bland unga och långtidsarbetslösa.

Vi socialdemokrater föreslår därför 100 000 nya jobb, utbildnings- och praktiplatser.

Nedan är en bild på några av våra valaffischer som under valrörelsen sista skede är uppställda runt om i kommunen.

8 kommentarer

  1. pelle

    Att skylla den globala ekonomiska krisen på Alliansen, gör inte att man blir mer trovärdig precis. Kom ner på jorden, Lennart!

  2. dave

    Det är lätt att föreslå 100 000 jobb, men hur sjutton ska ni skapa dessa jobb? Nu står det dessutom klart enligt KI att RUT-avdraget inte kostar staten något, ändå ska ni kasta ut tusentals människor i arbetslöshet eller in i otrygga svarta jobb. Är det er arbetslinje? Sahlin tycker ju att de som städar lever mer värdigt på bidrag, är det en arbetslinje? Er arbetslinje är obefintlig och hotar tusentals med arbeten runt om i Sverige!

  3. Andreas Bjerke

    Socialdemokraterna skulle rimligen klara 100 000 nya jobb, utbildnings- och praktikplatser till 2014. KI spår nämligen 140 000 nya jobb till 2012 med fortsatt allianspolitik. Maken till låg ambitionsnivå har vi nog aldrig sett i en valrörelse!

  4. Agneta sandström

    Det värsta är att folk inte ser alliansens mycket kluriga strategi att försöra den svenska modellens hörnstenar.Man går avsiktligt in för att försvaga facket Låtr ersättningsnivåerna i socalförsäkringarna bli så låga att dom inte ges legitimitet av folket.De som har råd skaffar egna försäkringar de som inte har råd får gå till socialen.Arbetslösa tvingas ut att ta jobb för vilken lön som helst.Inte för inte pumpar sv näringsliv in enorma pengar för att låta deta komma till stånd.Men vi har kanske haft det för bra och röstar med plånboken istället för med hjärtat

  5. dave

    Jag förstår inte vänsterns syn på arbete, vad är det för fel att en arbetslös tvingas att ta vilket jobb som helst? Det måste väl vara bättre att arbeta och tjäna sin egen lön än att leva på någon annan? Det är ju ingen som hindrar dig från att söka ett annat arbete under tiden du arbetar på ett arbete som inte är din dröm. Eller är det en mänsklig rättighet att ligga på soffan tills drömjobbet kommer flygandes från några röda politiker?

  6. Lennart Holmlund

    Svar till Andreas Bjerke (2010-09-09 18:28)
    Förslaget är hundra tusen mer än prognoserna, man utgår från de antaganden som finns i övrigt när det gälelr den ekonomiska tillväxten

  7. Lennart Holmlund

    Svar till pelle (2010-09-09 17:05)
    Har inte skyllt den globala ekonomiska krisen på alliansen däremot har regeringen gjort för lite och därför är bland annat ungdomsarbetslösheten bland de högsta inom hela EU

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.