Den sjuka sjukförsäkringen

DET HAR VARIT lugnt med bloggandet i helgen och orsakerna är två, huvudskälet är att jag tagit upp ”pären” och dessutom har det varit svårare än normalt att komma åt nätet. Potatisupptagningen har man också haft god hjälp av ”pärvann” som har haft ordentliga gångar under potatisfårorna. 

Är du sjuk då är du inte frisk och kan därför inte jobba. Jag har svårt att förstå hur den sittande regeringen har kunnat instifta en lag där sjuka människor tvingas söka jobb eller tvingas gå till kommunen och söka socialbidrag. Hur många kommer att utförsäkras om regeringen sitter i fyra år till?
 
Det är sjukt.

3 kommentarer

  1. Olle

    Skönt att du tillbaks i bloggvärden! Det är så ledsamt att läsa borgarnas propaganda som är lika sann en gammaldags hästhandlare…

  2. Golfare

    Lennart vi är drygt 3000 golfare i Umeå som väntar på ett svar på frågan du fick på en tidigare blogg om när ni tänker jaämstalla golfen med andra idrotter i Umeå Kommun och ge oss bidrag till skötseln av våra anläggningar?

  3. Mr Cool

    Vi svenskar är sjukast i världen och f.n. 14 dagar mer än Danskarna. Under 1996 till 1998 var ersättningsnivån 75% och sjuktalen var 11 till 12%.
    Under ekonomiskt goda ersättningsnivåer 1974-1991 så är sjuktalen mellan 17 till 25%. 1992 -1997 sjuklön från arbetsgivare. Helt plötsligt sjunker talen till 11-15%. Nästan en halvering av alla sjuka som över en natt blev friska.

    Förra året mer än fördubblades antalet polisanmälda fuskare. I fjol stängdes över 6000 personer av som missbrukade systemet som vi gemensamt betalar för.

    Älgjakten, OS och VM höjer sjuktalen….fusk..givetvis INTE.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.