Förbud mot utförsäljningar till underpris

SOCIALDEMOKRATERNA föreslår en ändring i kommunallagen, en s.k. Lex Tibble, så att kommuner och landsting inte ska kunna sälja ut offentlig egendom till underpris. Lagen ska förhindra att offentlig egendom säljs till ett pris som understiger det marknadsmässiga.

Det handlar om att ta ansvar för och vårda skattebetalarnas medel. Allt annat vore omoraliskt. Vi socialdemokrater sätter ökade resurser till sjukvården före ideologiska utförsäljningar till underpris. Varje skattekrona ska gå till att kunna erbjuda vård efter behov med högsta kvalitet.

Nedan är en till bild från valtåget som Umeås socialdemokrater arrangerade i lördags.

En kommentar

  1. Mr Cool

    Varför inte slå till hårdare och FÖRBJUDA alla dåliga affärer när ni ändå håller på? Men nu är helt plötsligt den förhatliga ”marknaden” ledstjärna för ert agerande. Nu är det också så att om en affär är bra eller dålig brukar inte framgå på en gång utan kritikerna sitter alltid med facit i hand. Staten har aldrig varit särskillt duktig på att med bästa ekonomi driva ett företag utan har alltid präglats av ineffektivitet, vänskapskorruption, dåliga villkor, dåliga arbetsmiljöer, skyhöga sjuktal men framför allt INKOMPETENS. Den MILJARD skattebetalarna fick skjuta till åt SJ är bra exempel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.