Moderaternas svikna löften

MODERATERNA höll inte sina vallöften förra gången och kommer säkert inte att göra det denna gång heller om de vinner valet.

Förra valet var budskapet ” Jobb kommer att vara den helt avgörande frågan. Vinner vi i höst kommer vi i valet 2010 att mätas utifrån om vi fått fram fler jobb” så sa Reinfeldt då.
 
Resultatet blev att det blev 100 000 fler arbetslösa och att sysselsättningen minskat mer i Sverige än genomsnittet i Europa.
 
Mätningen är klar, jobben är färre.
 
Allt som Socialdemokraterna tillför skola och vård kommer vi att acceptera sa Reinfeldt till TT och en affisch sa att när du är sjuk behöver du vård, inte en kölapp.
 
Resultatet blev att det är 50 000 händer färre i välfärden då det försvunnit 25 000 jobb och bara på ett år har antalet lärare minskat med 3000.
 

Det beror på att kommunerna inte haft pengar att anställa folk med och nu tar man bort 12 miljarder nästa år och för oss i Umeå är det 100 miljoner mindre. Det är mycket pengar.

En kommentar

  1. Mr Cool

    På tal om svikna löften…..

    Första maj 2000 lät det så här när en socialistisk påläggskalv och f.d. ekonomiminister höjde rösten, P Nuder: ”Vi socialdemokrater VILL INTE och TÄNKER INTE samarbeta med några kommunister i det nya seklet.”

    Så Socialister, Vänster eller Röd Gröna alla blir de ”De Nya Kommunisterna” när de dansar tillsammans om vi skall följa Perssons pojkars språkbruk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.