Det är för ”djävligt” att media ljuger oavsett om der är en dagstining eller en facktidning

JAG BLIR FÖRBANNAD rent ut sagt när jag ser att media ljuger. Vi följer lagen när det gäller koncernbidrag. Alltihopa grundar sig på en felaktighet i tidningen Bofast som VF gör ett reportage utifrån utan att kolla sanningen. Umeå kommun följer lagen.

Uppgifterna i Bofast är felaktiga och vi följer regelverket. Vi vet, in i minsta detalj, hur stort koncernbidrag ägarna får ta ut.
 
Utdelningstaket är den genomsnittliga statslåneräntan på tillskjutet kapital från ägarna och vi har tillskjutit följande: 1995 31,8 miljoner, 1997 57,8 vid försäljning av fastighet i dotterbolag och 2006 38,460 miljoner vid nyemission vid försäljning av dotterbolag.
 
Ni som kan räkna ser att det är drygt 128 miljoner och bolaget har ett totalt aktiekapital på drygt 438 miljoner och mellanskillnaden är egengenererade vinstmedel som inte får räknas med.
 
Den granskning som avses är från 2008 och då var utdelningstaket 5,13 % och då blev taket för koncernbidrag 605 miljoner.
 
Vi skickar varje år en information till Länsstyrelsen om beslutat koncernbidrag från AB Bostaden till Umeå Kommunföretag AB. Det åligger Länsstyrelsen att informera Boverket.
 
Felet är att följande: Bofast har inte medtagit de två nyemissioner som gjorts i sin beräkning och därför kommit fram till ett felaktigt belopp.
 
Så var det med det, men om man frågar behöver man inte fara fram med felaktiga uppgifter. Allvarligt talat tycker det är ett fruktansvärt angrepp på demokratin då media far ut med lögner.                                                                                                     
 

2 kommentarer

  1. Tomas Andersson

    Visst är det fint av en socialist att inte betala skatt….att Kommunen ses som ett koncernbolag är skrattretande.

    Skatta som alla andra ägare får göra!!!! Pengarna går ju till vård, skola och omsorg Lennart….

  2. Birger_E

    Lennart jag beundrar många gånger din blogg. Du är väldigt skärpt, normalt. Men nu har du inte tänkt tanken ut. Problemet är: Ska Bostadens hyresgäster lämna koncernbidrag till andra kommunala bolag? I stället borde detta tas direkt från ALLA skattebetalare i Umeå inte bara från Bostadens hyresgäster. Dessa får ju på detta sätt betala en EXTRA kommunalskatt. Orättvist! (Men fullt lagligt vad jag förstår, men det är ju en annan sak)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.