Sverigedemokraternas rätta jag

IGÅR HÖLLS RIKSDAGENS högtidliga öppnande. Då finns traditionen med att besöka Storkyrkan och den gudstjänst som hålls inför Riksmötets öppnande.

Personligen går jag väldigt sällan i kyrkan men det som hände igår visar med all tydlighet att Sverigedemokraterna inte hör hemma i riksdagen då de inte följer fattade ceremonier.

De lämnade storkyrkan när biskopen talade i sin predikan om rasism och alla människors lika värde. Nykomlingarna i riksdagen är i sin grund främlingsfientliga, vilket inte är någon nyhet, däremot att de dessutom anser sig ha rätt att tycka till om och bestämma vad präster och biskopar får säga i en predikstol är en nyhet.

Jag undrar verkligen om alla de som röstat på Sverigedemokraterna vet vilken grundinställning partiet har och deras nazistiska rötter. Nu är det flyktingar som är fienden men hur förföljelserna har pågått tidigare finns det gott om exempel i historien. Först var det judar, sedan handikappade, homosexuella, fackligt aktiva och andra oppositionella. Grupp efter grupp utsattes för förföljning och där man inte viste vilka som sedan skulle komma att förföljas.

Jag undrar också om alla som röstat på Sverigedemokraternas vet att det partiets grundhållning är att alla människor inte är lika mycket värda.

 

4 kommentarer

  1. Humanistrasist

    Socialdemokraterna har ju en egen nattsvart period där de gick från ord till handling vad gäller tvångssterilisering av Romer och andra av samhället ej accepterade svenskar.
    Mellan åren 1934 – 1975 tvångssteriliserades 63.000 svenskar av mer eller mindre rasistiska skäl.

    I dag betraktas tvångssterilisering som ett brott mot mänskligheten. Svenska staten har erbjudit skadestånd till de drabbade, men missnöje har uppstått kring det faktum att man för att få skadestånd själv måste ansöka om det trots att staten har alla namn i sitt register. Det är under skammens stämpel dessa ännu lever.

  2. Humanist

    Humanistrasist;
    Andra länder har också haft egna nattsvarta perioder:
    ”Steriliseringslagstiftning, med inriktning på ”sinnesslöa och vissa brottslingar etc”, infördes tidigt i USA, främst i Kalifornien. Detsamma gällde Danmark (1929, se Christian Keller), Norge (1934), Sverige (1934), och Finland (1935). Många andra västeuropeiska länder, bland andra Schweiz och Nederländerna, hade relaterade program, liksom Australien och Kanada.” (Wikipedia)

    Bara så att vi inte förleds att tro att Sverige (och alltså inte heller enbart Socialdemokraterna) är ensamt om tvångssteriliseringar.

  3. Humanistrasist

    Av Socialdemokraterna öppnade ”Statens institut för rasbiologi” i Uppsala var det första av sitt slag att öppna i världen.
    Statlig utsovring av undermåliga människor diskuterades på många håll men förverkligades bara i ett fåtal länder. Bland dem hörde Sverige till pionjärerna. Efter andra världskriget blev det tyst om institutet i Uppsala. Det som en gång var rikets stolthet blev nu något det inte talades öppet om. Rasbiologiska institutet lades ner 1959.

  4. Bruno Brunbjörn

    Socialdemokraterna har en mörk historia av demolering av i princip alla svenska stadskärnor. Undrar om de som röstar på socialdemokraterna vet det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.