Varför blir du sur Fredrik Reinfeldt. Ska…

Varför blir du sur Fredrik Reinfeldt? Ska man tro text-TV och nättidningar blir Reinfeldt både sur och förbannad när han förlorade en omröstning i Riksdagen. Förlusten innebär att regeringen måste spara 300 miljoner i regeringskansliet. Ett kansli som utökades när Sverige var ordförandeland.

Förlust kan man få när man inte har mer än hälften av mandaten. Och sur blir han för att SD stödde de rödgrönas förslag, då kallar han det för att de rödgröna samarbetar med SD. Så märkligt att han inte gör det när han får stöd av samma parti.

Han blir löljig när han säger att det blir en julhälsning till regeringskansliets personal. Då ska han berätta för svenska folket att man kan inte spara 300 miljoner i någon verksamhet och säga att det inte får några konsekvenser.

Men hur fruktansvärt mycket har inte regeringen Reinfeldt sparat på andra ställen!! och vilka konsekvenser har inte det fått i kommuner, landsting, sjuka, arbetslösa… ja listan kan göras hur lång som helst!

4 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Jag funderar över om dem inte också sparat in på effektiviteten i socialförsäkringen. Undra inte på att det gick fort att ändra regler för att spara in på ensamstående föräldrar, sjuka, funktionsnedsättning, arbetslösa å pensionärerna mfl.
    Att ändra systemen för att enskilde ska inte råka illa ut. Oavsett fysisk, mentalt eller ekonomiskt etc, går det inte så fort att få ordning på.
    Nä själv skor dem åt sig för att få ännu bättre leverne.
    Inte undra på att tonen i bloggartiklarna har blivit, tack vare hur konstruktionen av systemen är uppbyggda och fungerar inte för enskildes bästa rättfärdigt.

  2. mattias eriksson

    huvudet på spiken. Spara på de sjuka och fattiga men inte på regeringskansliet…..det är det nya arbetarpartiets politik….det är ju märkligt att de blev omvalda…helt ofattbart faktiskt.

  3. S.Lenn Pettersson

    Att veta vad man pratar om är en fördel när kommentarer skrivs.Både bloggförfagfttaren och de två koommentatorerrna kan ju lära sig av Annika Ström Melins kolumn i fredagens DN. Där sägs bl a ”Ett mer seriöst argument använde Hultqvist när han hävdade att regeringskansliet bör vara ungefär lika stort som före Sveriges EU-ordförandeskap, vilket är rimligt. Men alla läskunniga borde veta att det redan är på gång. 2009 fick regeringskansliet ett anslag på 7 140 miljoner – nästa år ville regeringspartierna anslå 6 551 miljoner. Antalet anställda har redan minskat med 400.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.