Jag håller med Jytte låt inte höger vänster diskussion förstöra S som den gjorde i SSU

 

Just nu pågår en debatt om Socialdemokratins framtid och vilken partiledare vi ska ha. Jag har sagt det förut och säger det igen. Jag tillhör de som inte tror det var så fel på den politik vi beslutade på kongressen medan hur den salufördes på en del platser finns mycket att orda om.
Den senaste tiden har det alltför ofta kommit upp vad som kan kallas ett införande av falangstrider som man haft i SSU i partiet. Jag är av den bestämda uppfattningen att skulle den fortplanta sig ännu mer så sitter vi i opposition på obestämd tid.
Det är en del personer som varit med i den inom SSU som nu gör sina röster hörda och ska tala om vilken väg partiet ska gå. Det är sällan jag hört så mycket dumt för att vara ärlig och vi har till vissa delar haft den även här.
Jag konstaterar att vi i Umeå har fått väljarna förtroende att leda Umeå kommun sedan 1994 och vi har fler röster än allianspartierna och vi har till viss del klarat oss utan dessa strider, medan däremot har man haft fruktansvärt dåliga resultat i Skåne och i Stockholm där dessa strider varit som starkast i falangvärlden, även om falangstriden delvis funnits och kanske finns i SSU i länet.

3 kommentarer

  1. Britta Sethson

    Lennart: Det är mycket tack vare dig och Anders Lidström som partiet i Umeå kunde enas för några år sen.

    Men vi hade det jobbigt ett tag. Och nog tror jag att en del av roten till det onda ligger just här.

    Alejandro: Primeskandalen är ett elände. Nu vet vi i alla fall vilka vi inte vill se som partiledare. De som inte tar ordentligt avstånd från det hela och framför allt de som varit direkt involverade. Jag kan inte se att Lennart försvarar de som varit inblandade.

  2. Alejandro Caviedes

    Hej Britta

    Nä, jag ser inte heller att Lennart försvarar primesossarna, även om jag önskar att han kunde visa var han står i frågan, för ngt fördömande ser jag inte heller. Istället tycker jag mig se i Lennarts inlägg ett fördömande av den kritik som uppstått mot primesossarnas agerande. Men Lennart kan gärna berätta om det är ngt jag missat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.