De gamla moderaterna sa att 4% arbetslöshet var massarbetslöshet, de nya tycker det går bra när det är 8

 

Är vi på väg in i en lågkonjunktur eller inte.
Vi har i dagarna sett att Anders Borg skryter med att arbetslösheten är på väg ned och ska hamna på drygt 5 %. Vilka konstiga argument han har den där Borg.
När Socialdemokraterna regerade så hade vi en arbetslöshet på runt fyra procent och ibland under och då sa moderaterna massarbetslöshet. Det är skillnad på de gamla modraterna som tyckte att 4 % var massarbetslöshet medan de nya tycker att 8 är bra och att komma ner till 5 är en fullträff.
Men kommer arbetslösheten att gå ner är jag lite tveksam till. Det händer saker i mellan östern som vi inte vet vilka konsekvenser det blir, kommer den krisen får man skylla på mellanöstern på samma sätt som man skyllde på finanskrisen.
Den mätare vi tidigare hade på om vilket håll konjukturen är på väg är skogsindustrin och framför allt sågarna. Vad säger de idag. Exporten är iskall, andra länders valutor har fallit, firmorna säger upp och så vidare

4 kommentarer

  1. lf

    Men snälla Lennart! Nu är allting bra.Den arbetslöshet som
    som vi ser idag har socialdemokraterna skapat.Jag är glad att jag röstat på det demokratiska samhället där vi gemensamt tar ansvar.Leve socialismen och det solidariska samhället.

  2. Andreas Johansson

    Ja, Lennart. Det är just effekten av en svängande valuta och huvudskälet till varför man kan se fördelar med ett EMU-medlemskap. Tidigare har du sagt att Reinfeldt har räddats av den svaga kronan under krisen och att det har varit anledningen till den svenska framgången. Nu plötsligt är svängande kronkurser ett problem. Kan du klargöra var du står i EMU-frågan?

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Andreas Johansson (2011-02-04 21:38)
    Jag har varit för men inte längre. De länder som är med missköter sig och ska man ha gemensam valuta ska det vara ordning och reda och man ska följa det man var överens om när man gick in i valutaunionen

  4. Lennart Holmlund

    Svar till lf (2011-02-04 19:46)
    du har fel, när vi lämnade över låg arbetslösheten på under runt 4%. Där man fört vad jag tror du menar med socialismen, de länderna har låg levnadsstandard, en havererad ekonomi, ingen frihet, Cuba är ett exempel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.