Moderat politik gynnar alltid höginkomsstagare

Under 2002 till 2006 med sossarna i regeringen fick höginkomsttagarna 95 % av den genomsnittliga inkomsttagarens inkomstutveckling. Sedan Reinfeldt fick makten och ledde den borgliga regeringen fick samma grupp 240 % av genomsnittet. Det har riksdagens utredningstjänst räknat ut.

Moderatstyret har gynnat höginkomsttagarna och inte låg och medelinkomsttagarna som Reinfeldt säger skriver två S ekonomer på DN debatt idag.

Det är ingen nyhet. Högerpolitik ger alltid mycket mer till de som har det bäst.

2 kommentarer

  1. Hansom Sadet

    Det är bara en tidsfråga
    när vanliga arbetande människor flyr Sverige. Världens högsta totalskatt, höjd pensionsålder, operationsköer på flera år, Europas högsta elpriser, en av Europas högsta bränslepriser, trängselskatt, högsta avgiften till Eu/capita, kallt väder som gör det dyrt att bo här och enligt FN kommer Sverige att befinna sig på Ugandas levnadsnivå år 2030. Vad finns det för incitament för att bo i Sverige? Statliga såväl som privata företag säljs ut. Sverige är sig inte likt och jag känner ingen stolthet att vara svensk längre. Svenskarna utnyttjas av allt och alla och media väljer noga ut vilka nyheter som är lämpliga att visa. Flata politiker som spelar med för egen vinnings skull.
    fria och oberoende SVT…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.