Man kan bli mörkrädd för mindre.

 

 
Såg på TV i går  tisdag delar av  Kadaffis tal till folket. Visst kan man bli mörkrädd för mindre.
Han sa att bilden av det som visas av händelserna är förvrängs och kallar flera av ledarna svikare. Men någon avsikt att avgå hade han defenitivt inte. Jag ska dö som martyr var hans budskap.
 
Han till och med nekade till att de använt våld och hotade de protesterande människorna med döden. Han tog till med att det som nu sker kan ge en framtida islamistisk stat. Det måste tolkas som ett hot mot västvärlden lägg er inte i
 
Libyen har haft diktatur länge men haft en bättre ekonomi sedan de själva tog över oljan främst från amerikanska företag. Visst var det rätt att folket fick del av den ekonomi som skapas runt oljan och man har byggt ut infrastruktur och utbildning men folket som är en blandning av många stammar har inte haft någon riktig frihet vilket framgår av demonstrationerna.
 
Nu ser vi effekterna i världen av att oljan ligger i en diktatur som är på väg att förhoppningsvis falla genom kraftiga oljeprishöjningar. Kan det möjligen vara så att västvärldens länder under lång tid sett oljan och den rikedom som funnits runt den som förlåtande när man kunnat göra affärer med landet Vi ser hur folk lider men kommer de att klara ut detta i landet eller inte.
 
Det finns säkert loja militärer även om det kommer rapporter från en del som hoppat av, men frågan är hur man får tillstånd en demokrati i ett land som aldrig haft det och visst är det en uppenbar risk för en masslakt på egna medborgare
 
Det är en brandstorm som härjar i många arabländer och många liv går till spillo och den förhoppning vi nu får ha att det blir en demokrati och inte makten tas av nya förtryckare
 
 

2 kommentarer

  1. lf

    Kadaffi är en despot.Förra veckan sa han att vi har ingen regering,det är folket som är våran regering.Han skjuter alltså på sin egen regering.
    Men vilka hjältar som Libyens befolkning är.De går i döden för att skapa ett bättre samhälle för kommande generationer.Oljan bromsar naturligtvis västvärldens agerande.
    Men låt oss ta en lite sämre standard,bara vi kan hjälpa folken i Nordafrika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.