Ibbe avgår som partisekreterare

 

Har sett via nätet att Ibrahim Baylan tänker avgå som partisekreterare vid kongressen. Han säger att det är av familjeskäl men själv har jag svårt att tro det. Är inte heller så säker att det var den rollen han ville ha när Mona ville ha honom som partisekreterare även om det var kongressen som valde.
 
Jag tycker det är ett mycket märkligt förhandlingsspel som verkar pågå för att få fram en ny partiledning och partiledare. Jag kan inte göra annat än att hålla med Monica Green om spelet som pågår. Jag hoppas verkligen att den kritik som riktats mot Ibbe inte har att göra med hans etniska bakgrund. Partijobbet ska ju inte enbart göras av partisekreteraren utan av folk i de egna distrikten.
 
Det är nog ett par partidistrikt som spelar ett högt spel med partiet. Ni får ju tippa vilka jag tror det är men de står nog inte för en bred socialdemokratisk politik som måste till om vi ska återfå regeringsmakten. De distrikten har väl inte tidigare lyckats skapa ett speciellt brett väljarstöd under lång tid. Siffrorna i valet har varit knappt över 20 %.
 
Fortsätter det på det sättet så kommer det att bli ett långt alliansstyre i Sverige, för att återfå regeringsmakten är det först och främst lokalt partiet måste gå att känna igen.
 
Se till att vi får en partiledning som står för den breda socialdemokratiska politiken som varit ett rättesnöre för partiet och låt för en gångs skull ett sunt förnuft få råda i partiet. Ta gärna del av hur vi jobbar här uppe och ur man vinner val med den politik som kongressen slagit fast. Det finns ju tydliga exempel i distrikt där man lokalt inte har gjort sitt jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.