Ska vi ha varg ska den kunna vara och härja även i mälardalen och längre söderut, inte bara norrlands ansvar

 

Nu har en varg varit och dödat en hund eller som det stod i media angripit en barnfamilj. Så var det egentligen inte utan vargen angrep och dödade en hund som inte hundägaren hade kopplat. Visst förstår jag hundägaren och inte är jag varken varghatare eller en som tycker vi ska ha hur mycket rovdjur som helst och jag delar även den uppfattningen att vargen ska jagas.
Jag tycker bara det är intressant att se hur media nu bevakar just den här händelsen och vad som skedde och att man dessutom inte är riktigt korrekt i sin beskrivning. Nu är det ju nära Stockholms området och då är ju enligt media detta i stort sett en katastrof.
Jag minns mycket väl hur media betedde sig när mins svåger som bor uppe i en by i Strömsunds kommun fick sin hund ihjälbiten och där vargen vid upprepade tillfällen var inne i byn och folk var oroliga för vad som kunde hände barne som var ute och lekte. I det fallet var också Länsstyrelsens agerande minst sagt märkligt, men nog om detta
Ska vi ha rovdjur då ska de självklart få leva i hela Sverige för varför ska norrlänningar ta ett större ansvar för vargen än folk som bor i mälardalen och kanske ännu längre söderut

2 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Vargen har sitt revir och vid sådana tillfällen kan även vargungar finnas i närheten där hunden kommer förbi inom deras område. I media komemr int alltid fram vilka faktorer som kan ligga bakom vargens angrepp, oftast skydda hundens beteenden i vissa fall bland media.

  2. Emil Binsell-Gerdin

    Hmm, välgenomtänkt som vanligt. I stort sett hela den svenska vargstammen finns i mellansverige och inte i Norrland. Värmland, Dalarna, Närke och Västmanland. De få vargar som faktiskt vandrar norrut ”försvinner” i regel eller beviljas skyddsjakt på. Hur står det till med geografikunskaperna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.