I moderaternas Sverige ska Kyrkan hålla käften

I moderaternas Sverige ska du tiga still. Moderaten Edward Riedl kritiserar kyrkan för att de protesterar mot sjukförsäkringssystemet. Det är påskuppropet där kyrkan tagit ställning för de utförsäkrade som retar honom. Han säger att det är fel att kyrkan engagerar sig i en het politisk fråga.

Det är länge sedan jag sett ett sånt lågvattenmärke inom politiken. Ska riksdagsmän börja fara med pekpinnar och predikningar om vad kyrkan får göra eller inte får göra. Jag är säker att om man skulle sätta en politisk stämpel på kyrkan så är det få som skulle klassa den till vänster i politiken.

Att på detta sätt hota kyrkan att vara tyst visar på en fullständig okunnskap om den förnedrande sjukförsäkringen som regeringen införde och det plåster som man aviserar är helt enkellt löjligt. Du får så här stora hål i välfärden när det viktigaste för politiken är att sänka skatten, sjukförsäkringen kostar pengar.

Jag tyckerfaktiskt att Edward Reidl borde be kyrkan om ursäkt för självklart har kyrkan rätt att tycka vad man vill, sedan behövder man inte gilla det de säger.Men att de inte ska få yttra eller engagera sig är ett grovt ingrepp i yttrandefriheten.

4 kommentarer

  1. Britta Sethson

    Det är väl så att Edward tagit på sig rollen att vara propagandaminister Schlingmanns förlängda arm i Västerbotten.
    Pinsamt var ordet sa Bill. Ordet var pinsamt sa Bull

  2. Monica

    Men då ska man också komma ihåg att kyrkan riskerar att förlora medlemmar på sådana här utspel. Själv är jag en som allvarligt funderar över mitt medlemskap i svenska kyrkan med anledning av detta. Och det kan väl ändå inte vara kyrkans vilja?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.