Avregleringarna som gjorts fungerar inte, se över dem och rätta till felen

 

Jag har tidigare idag tagit upp några av de frågor som vi vill lösa i den så kallade vårbudgeten. Till hösten återkommer vi med de satsningar som ska göras för 2012 och framåt. Det finns många bra förslag i det som utpekats och som kommer att ge en bättre tillväxt om de skulle genomföras.
Nu har ju inte regeringen lyssnat särskilt mycket på de framtidssatsningar som vi vill göra utan de har den här regeringen har i stället enbart fokuserat på skattesänkningar, avregleringar, privatiseringar och friskolor.
De avreglerar som är gjorda har inte fungerat och det är tre länder som gjort försöket på järnvägen Storbritannien, Nya Zeeland och Estland och de har återgått till vissa regleringar så nu är Sverige det enda land i världen som har en helt avreglerad järnväg.
Jag tycker det är bra om man ser över om de avregleringar som är gjorda har fungerat som det var tänkt och det borde väl inte vara någon konst att gå med på. Jag vill för min del inte påstå att avregleringen av elen gett några som helst fördelar någonstans
Se över avregleringarna
Översyn av avregleringarna. Nya regelverk för att leva upp till svenska folkets och näringslivets behov.
Förstärkt övervakning av elmarknaden. Nej till ny modell för nättariffer.
Tågen ska gå i tid. Fördela spårutrymmet i järnvägen så att det gynnar resenärer och samhälle.
Infranord. Behåll Infranord i statlig ägo.
Avhjälpande underhållet. Pröva en återföring av det avhjälpande underhållet till Trafikverket.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.