Regeringen stjäl 8 miljoner av Umeå kommun eller kan inte räkna

 

Regeringen som hela tiden övervältrar kostnaderna på kommunen för att kunna sänka den statliga skatten. Det går inte en dag utan att man ser att kommunerna fått nya kostnader på grund av regeringens beslut. Vi sitter i budgetarbetet och i går blev det helt klart att den nya gymnasiereformen som regeringen inför inte blir billigare än den gamla, inte i alla fall inledningsvis.
Staten har skurit ner bidragen för kommunerna och för oss med i runda tal 8 miljoner kronor för gymnasieutbildningen. Den kostnadsminskningen blir det inte och det ser vi när vi räknar och det är vi inte ensamma om.  SKL Sveriges kommuner och landsting har kommit till exakt samma sak som vi har gjort.
Jag tycker det är dåligt gjort av regeringen att på detta sätt föra över kostnaderna på kommunerna i stället. Är det omedvetet blir jag ännu mera orolig för då kan man inte räkna. Vi har en princip som heter finansieringsprincipen som inne bär att om regeringen fattar beslut som gör det dyrare för kommunerna så ska vi kompenseras och blir det billigare ska vi få mindre i bidrag.
Nu vet jag att regeringens sätt att räkna är fel vilket innebär att regeringen stulit cirka 8 miljoner av oss och jag hoppas SKL,s ordförande också moderat kan visa för Anders Borg att han räknat fel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.