Barnfattigdomen kostar 15 miljarder att bli av med

 

Det skulle kosta runt 15 miljarder att bli av med barnfattigdomen. Det är lika mycket som det 5,e jobbskatteavdraget skulle kosta.
Den som säger det är landets mest välkände forskare på detta område Tapio Salonen som har räknat ut vad prislappen är för att bli av med barnfattigdomen.
Han säger vidare att om man nu är överens om att barnfattigdomen tillhör det förgångna så finns det en prislapp.
Jag tror inte ett ögonblick att regeringen är beredda att vidta de åtgärder som behövs för att råda bot på barnfattigdomen då moderaterna ser som det övergripande målet att slakta välfärden genom att sänka skatterna undan för undan

En kommentar

  1. Lars W

    Jag tror inte heller att vänster är beredda att vidta de åtgärder som krävs att minska barnfattigdomen. Ingen av partierna är öppna utom SD att tala klarspråk, ”varför har vi så många fattiga barn ?” Om man läser Rädda Barnes rapport noga då upptäcker man en viktig pusselbit, antalet barn med svensk bakgrund och antalet med utländsk bakgrund. 2008 var totala antalet 220.000 barn som räknades som fattiga 78.000 var svensk bakgrund och 142.000 utländsk bakgrund. Fattigdomen bland barn med svensk bakgrund minskade mellan 2006 och 2008 från 93.000 till 78.000 barn men bland barn med utländsk bakgrund ökande antalet från 135.000 till 142.000 barn. Varför ökar antalet barn med utländsk bakgrund ? Nya flyktingar har kommit hela tiden till Sverige och flyktingar försörjs genom socialbidrag ( introduktionsersättning ) och räknas enligt Rädda Barnen därför till att leva i fattigdom. Nu frågar jag, är Lennart beredd att miska antalet flyktingar för att behålla human asylpolitik, inte kan man öka antalet barn som kommer direkt till fattigdomen i Sverige. Att börja dela upp 15 miljarder bland flyktingfamiljer är nästan som att släcka branden med bensin och enda som är vinnaren skattemedellöseriet är SD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.