Regeringens förenings och bevakningsskatt hotar hela det Svenska föreningslivet

 

Det är stor eller mycket stor oro bland hela Sveriges föreningsliv. Oron kommer framför allt för att polisen ska börja ta betalt när de ska bevaka arrangemangen. När besluten kom sas att det främst skulle röra sig om idrottsevenemang där det brukar vara bråkigt. Det var det nog många som sympatiserade med det , då det känns konstigt att samhållet skulle stå alla kostnaderna för fotbollsderbyn runt Stockholm som var kamp mellan fotbollshuliganer.
 
Nu har det i stället blivit en nöjesskatt för små ideella föreningar som tillexempel samlar in pengar till öppen gemenskap. Det är bara ett exempel förutom alla nöjesarrangemang, kulturfestivaler som behöver polisbevakning för att få tillstånd. Många av dessa arrangemang kommer inte att kunna hållas på grund av ekonomiska skäl. Föreningar hör av sig till kommunen och vill ha hjälp med ekonomin för att kunna genomföra arrangemanget. Pengarna går dock rakt ner i statskassan. I och med detta måste det betraktas som skatt.
Hur detta kan slå mot kulturhuvudstadsåret vet vi inte men i slutändan kan kulturhuvudstatsåret vara hotat.
 
Nu är det upp till alliansens partier att ge polisen direktiv om polisens uppgifter och ge  och vad som ingår i det anslag man får. Man får ju inte använda pengarna till ökade polisinsatser. Jag misstänker ärligt talat att det inte har rikspolisstyrelsen hittat på själv utan det kommer från högerregeringen och minister Beatrice Ask.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.