Högerpolitik som ger mambos

 

Regeringspolitik som ger mambos.
Vad är en mambos säger vän av ordningen. Det är helt enkelt unga människor som mer eller mindre tvingas bo kvar hemma hos mamma och pappa eller någon av dem.
 
I Stockholms län saknar mer än hälften av ungdomarna mellan 20 till 27 år egen bostad. Aldrig någonsin tidigare har hälften av ungdomarna saknat egen bostad. I Stockholm bor 26 % ungdomar upp till 27 år hemma hos föräldrarna. I Göteborg är det färre nämligen bara 22 % och i Malmö ytterligare 6 % färre.
 
Orsakerna är självklart flera men huvudorsaken är att ungdomarna saknar jobb och självklart har de då inte råd med bostad och de har aldrig hunnit bli medlem i arbetslöshetskassan
 
Det är brist på politik för de unga samtidigt som det saknas folk på många platser men det finns ingen utbildningspolitik för de arbetslösa.
 
Dessutom byggs det alldeles för lite då nyproduktionen samtidigt blir för dyr. I Stockholm har ju högeralliansen såld ut billiga hyresrätter där det bildats dyra bostadsrätter.
 
Nu får inte unga heller låna till villor och bostadsrätter då de inte har den kontantinsats som behövs, kanske uppemot 20 % av priset. Detta krävs visserligen av alla och bostadsbyggandet av villor och bostadsrätter har helt stannat av. Det saknas en politik för byggande av bostäder.
 
Det är inte lätt att vara unga idag då man tvingas bo hemma av ekonomiska skäl och inte heller får utbildning till de jobb som ändå finns. Högeralliansen gör ett historiskt misstag gentemot de unga och deras hopp om framtiden.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.