Umeå har som Jerusalem en klagomur

 

Umeå har som Jerusalem en ständig klagomur. Jag tycker faktiskt att det känns och syns på det sättet fast vi egentligen har det bra, även om inte alla enskilda människor har det så beroende på många olika saker.Det är ett ständigt klagande på allt och i alla frågor några som klagar
Media är väl de som aldrig eller ytterst sällan speglar något som är positivt. Det är så svårt att förstå varför man gör på det sättet. Det här möter man ofta när man träffar representanter för företagarna. De tycker det klagas på stort som smått och att det ger inte en rättvisande bild av det som sker i Umeå och att det ständiga klagandet skadar Umeå,s tillväxt. På detta kommer det ständiga överklagandet.
Själv har jag fyra tidningar, jag har på VF på tre ställen, hemma, stugan och en julklapp och VK hemma. Jag tror dock att när de nya inbetalningskorten kommer blir det att fundera över om jag ska fortsätt med detta. VF i stugan har jag haft då vi varit där mycket och då jag gjort det lätt för mig så jag har sluppit åka och köpa tidningen. Det jag vill ha reda på nu så hittar jag det på andra sätt för det är sällan det står något som för mig är nytt och ofta svårt att känna igen om det rör kommunen.
Man måste också fråga sig varför tidningen kallas S-märkt för det syns knappast förutom på ledarsidan och hur jag tycker VK styr nyhetsflödet och debattsidor har jag berört tidigare. Vk har självklart kvar VF enbart av ekonomiska skäl och nu flyttas ju också redaktionerna ihop i VK huset.
I politiken är det också mest klagomål som i alla fall kommer fram. Går kommunen med överskott så är inte det bra och är det tvärt om så är inte heller det bra. Det är sällan jag hört oppositionen säga att vi har bra verksamhet men som de tror blir bättre om skatterna blir lägre. Jag ska inte ta fler exempel nu men det känns knepigt att allt beskrivs så negativt då vi har det så bra jämfört med de flesta andra och vart den negativa kulturen föds i media ids jag inte ens spekulera i.
Däremot vet jag att vår personal har varit glada och stolta över alla utmärkelser som vi fått i kommunen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.