Håller centern på att vakna upp när det gäller alliansen när Maud sagt att hon går

 

Håller Centerpartiet på att vakna upp, kan man fråga sig. Idag säger merparten av 27 ledande centerpartister till Svenska Dagbladet att nästa val ska man gå till val utan alliansen.
Merparten av dem känner att samarbetet kostat dem deras identitet. Och deras distriktsordförande Per sköldberg från Kronoberg tycker att man tappat bilden av centerpartiet som den lilla människans parti och att regeringsinnehavet har kostat rent partimässig.
Detta med att centern har bygg fot i mycket av politiken har jag tagit upp i denna blogg massor med gånger och nu när Maud Olofsson ska gå kanske det blir annorlunda. Hon sägs ju vara alliansens moder och Reinfeldt har gång på gång berömt henne för hennes insatser för alliansen.
Det är klart att svänga från mitten i politiken till långt ut på högerkanten då känns inte partiet igen bland sina kärntrupper. Samma sak hände beträffande kärnkraften och energipolitiken.
Det blir spännande att se vad som händer i centerpartiet framöver och då kanske det inte räcker med att Maud Olofsson slutar utan det finns ju andra som också varit hårt knutna till alliansen.
Att man tappat på allianssamarbetet det kändes även hos kristdemokraterna och att vi gick till val tillsammans de rödgröna tycker jag var den stora orsaken till att vi gjorde ett dåligt val. Jag har ju en önskan att vi inte ska gå vidare in i ett tvåpartisystem som säkert väljarna uppfattade alliansen och de rödgröna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.