Låt inte centern försämra allemansrätten. Väljarundersökningar

 

Helgen har varit bloggfri som ni kanske set. Bestämde mig redan i fredags att man inte kan sitta framför datorn eller telefonen varje dag.
Vad som bekymrar mig är om centerpartiet får sin vilja igenom och vill begränsa allemansrätten. Det måste finnas andra sätt att komma till rätta med de problem som en del tycker finns när det gäller bärplockarna. Men vad är skillnaden egentligen om var och en gått ut i skogen och plockat bär utan att det varit organiserat av något bärföretag.
Maud Olofsson höll sitt sista tal i Almedalen som partiledare. Hon var enligt media ledsen i sitt tal och inte undra på det då hon mer eller mindre tvingats avgår. Hon är den partiledare som förändrat inriktningen mest av alla partiledare genom tiderna.
I Expressens väljarbarometer i går så syns det klart och tydligt att den politiska skalan förändrats och det syns också att Socialdemokraterna gått framåt liksom moderaterna och har 32,5 respektive 34,9. Glädjande nog backade Sverigedemokraterna kraftigt och visst borde Svenskarna ta avstånd från främlingsfientliga partier.
Vänsterpartiet hamnar denna gång under 4 % spärren liksom Kristdemokraterna och Centern. Jag har sagt det förut och upprepar det att vi är sakta men säkert på väg mot ett tvåpartisystem om blockpolitiken ska fortsätta. Som tur bröt vi med detta efter valförlusten men alliansen moder Maud Olofsson ser ju vilka effekter alliansen haft på sitt eget parti
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.