Töm inte haven på fisk, begränsa uttaget kraftigt

 

Äntligen kommer EU kommissionen med ett klokt beslut då de vill begränsa fisket i våra hav och det skulle behövas på andra platser än inom EU.
Nu vill de införa individuella fiskekvoter som ska kunna säljas ungefär på samma sätt som man gjort med utsläppsrätter. Fisk ska inte heller få kastas tillbaka i haven utan det ska räknas in i kvoterna.
Det är helt klart att det sker för stort uttag ur haven och fiskeflottorna ’är för stora. Det skulle kanske gå att ordna genom att man radikalt minskar bidragen för det måste vara fel med bidrag till en näring när man tar ut mera fisk än vad som produceras. Ge stöd till fiskodlingar i stället.
Det produceras även för mycket mat och stora mängder kastas bort och självklart är jordbruksstödet en stor bov till detta. Det är väl bättre att samhället satsar pengar på att bygga ett långsiktigt hållbart samhälle för då skulle det skapas jobb som är till nytta för framtiden. Framtiden kan inte innebära att barnbarnen endast får se fisk på bild vid en tid det fanns fisk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.