Regeringen ska hejda cannabisbruk, men jag tror de gör fel åtgärder

 

Bra ide men fel medicin. Regeringen ska satsa 50 miljoner kronor på en informationskampanj och unga i riskzonen för cannabis missbruk. Bruket av cannabis ökar kraftigt särskilt i våra stora städer.
Vi ser en dramatisk ökning av användningen och andelen som testar marijuana säger Maria Larsson som är barn och ungdomsminister.
Visst är det bra att det satsas pengar men frågan är om de som är i riskzonen kan nås med informationskampanjer och att det är andra saker som är viktigare. Jag är helt övertygad om att många kommit i kontakt med knarket tack vare att de har varit arbetslösa, många under en längre tid
Det är fel att unga ska gå utan jobb eller utbildning under längre tid och det viktigaste har varit att se till att dessa unga grabbar kommit i jobb eller utbildning. Många kommuner inte minst i Storstockholm och har prioriterat ned fritidsaktiviteter för unga människor och har i stället satsat på att ha så låg skatt som möjligt.
Polisen måste också vara på alerten och lagföra unga som man kommer på med ringa narkotika innehav. Polisen i Umeå har jobbat med detta och vi har satsat mycket på ungdomar och vi satsar ju faktiskt mest i hela landet enligt KFUKKFUM och så har vi också ett förhållandevis lågt bruk av cannabis även om vi måste jobba med detta hela tiden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.