Maud Olofsson slutar med all politik om hon inte får vara minsiter vid partiledarbytet. Hot eller löfte

 

Maud Olofsson hotar att helt sluta med politiken om hon inte får ha kvar sin ministerpost när hon slutar som partiledare. Jag tolkar det som ett hot och inte som ett löfte.
Det är Reinfeldt som är regeringsbildare och som sätter ihop regeringen så vi får väl i första hand se det som riktat mot honom. Vi vet ju att han berömt Maud för bildandet av alliansen och visst måste han vara nöjd när han fick centern att byta politik och bli kärnkraftsvänligt och att politiken deras drevs ytterligare långt högerut. Tar han hänsyn och bildar om regeringen så det passar henne.  Maud har av många betraktats som sossehatare.
Maud vet säker hur fördelningen av poster gick till vid regeringsbildandet, för hon fick ju vid senaste regeringsbildningen offra Åsa Torstensson och vissa andra förändringar när politiskt ansvar flyttades från näringsdepartementet och till finansen, och det var de statliga företagen.
Jag skulle tippa att centerns nye partiledare också vill sitta i regeringen för annars blir det ju en konstig bild av centerpartiet så Mauds hot riktas även in i centerpartiet för det kan väl inte vara möjligt att regeringen blir ännu större. Vi får vänta och se
 

3 kommentarer

  1. Olle

    Maud får väl en plats i regeringen som reklamminister för det goda arbete som regeringen utför… Eftersom medborgarna inte ser det så måste det ju tillföras en reklamminister…

  2. Per Hansson

    Lennart! Jag skrev igår en kommentar som du tagit bort. Varför?

    Du är ju noga med att påtala ditt öppna sätt att bemöta folk som inte är anonyma. Gäller det inte mig? Varför i så fall? Tillhör jag inte folket? Det måste ha varit ett misstag – därför kommer det i repris:

    ”Det här med hot verkar vara något som herr Holmlund tänker ofta på. Men har han ännu (trots många chanser) funderat över om hans framgångar i ”att få med sig folk” skulle kunna förklaras med de hot som regelbundet kommer från kommunalrådets mun eller tangentbord? Har han ännu inte fått brev från JK?

    För att ändå föregå med gott exempel ger jag härmed herr Holmlund en chans att ägna några av alla sina hundratals bloggar till lokalpolitik. Till exempel till att förklara varför det är så viktigt att förtäta bort alla öppna ytor i Umeå centrum? Flyttar det in fler sörlänningar då? Utlänningar?

    Eller varför man i en sosse-kommun tänker mer på redan rika fastighetsägarnas ytterligare berikande (Badhuset vid Nanna eller flytten av Stadsbiblioteket) än på vanligt folks behov?

    från en av de nya politiker som vill få bort ”den blöta filten” över debatten i Umeå…”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.