Två (M)inistrar tar ut 80 000 för boende

Två (M)inistrar tar ut 80 000 för boende. Då blir frågan varför behandlar media folk olika men även folket gör det. Det har varit ett hårt mediadrev mot Håkan Juholt på grund av ersättningar för dubbla boendekostnader. Som alla sett har jag inte kommenterat det så kallade Juholt ärendet.

Jag bara ser hur media rapporterar, i och för sig inte oväntatat eftersom det inte finns en fri granskande media, möjligen från någon ny journalist någonstans men de kommer aldrig få chansen att granska den yttersta makten, regeringen.

Är det någon som läst i den borgliga pressen att Tolgfors och Billström båda moderater får ut 80 000 per år för dubbelt boende. Deras fruar bor i Stockholm, medan de är skrivna på hemorten. De behöver inte vara skrivna på hemorten för att behålla sin riksdagsplats så de som går på det argumentet är fel ute.

Jag bara undrar hur Edward Riedl ska förklara detta.

Till råga på allt fruarna skrivna och bor i Stockholm. Medan ministrarna de är skrivna i Malmö och Örebro. De motiverar det med att de är riksdagsledamöter, men det stämmer inte utan de har satt in ersättare i Riksdagen och är statsråd och ministrar.

Man kan fundera om lagen om folkbokföring efterföljs, men det skulle inte falla in media att driva ett drev mot moderaterna. Det får inte finnas en kritiserande granskning, för då är det risk för att "straffas".

Inte ens SVT har nämnt att dessa två ministar tar ut ersättning för dubbelt boende och bor med sina fruar i Stockholmsområdet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.