Det finns gott om gnälliga sörlänningar….

Det finns gott om gnälliga sörlänningar. Så enkelt är det i verkligheten och de tror att vi bara är bidragsmottagare. 80 % av Europas malm finns här och skogen har varit avgörande för vår välfärd.

När näringslivet behöver järnväg är den inte nyttig och till och med riksrevisionen saknar fullständig kunskap om att järnvägen behövs, men har man inte varit utanför tullarna har se svårt att inse vilka som föder Sverige och den största exportvaran söderut har varit kloka välutbildade människor som norrlänningarna betalt utbildningen för.

Nu gillar de inte systemet med nya taxetariffer för elen och att södra Sverige ska betala på elräkningen för  att det behövs nya ledningar som transporterat ner vår elenergi. Alla andra varor som vi har behov av som mat och drivmedel de transportkostnaderna har vi i alla tider fått betala på varupriserna och självklart gäller det när det blir omvänt och vill ni ha el så ska ni betala transporterna.

Högerregeringen och infrastrukturministern vet inte ens om att vägen över kvarken är en Europaväg och att länken är viktig för östvästliga handeln. Då är det bättre att Trafikverket får använda de förbilliganden som skett i Umeåprojektet till en ny Finlandsfärja delat med Finland och då ryms även en bra färja till Holmlön

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.