Kommunerna behöver mer pengar och inte mindre för sitt uppdrag

Det är mera pengar som behövs för kommunerna. Det har varit mycket diskussioner om kvaliten i äldreomsorgen och orsakerna till detta.

Jag förmin del är helst säker på att det är mera pengar som behövs och det är också många kommuner som har låg skatt om man jämför med vad vi har i Umeå och mera pengar ger bättre välfärd.

Det blir fler och fler äldre och äldre äldre vilket självklart gör att det kostar mera men kommunerna har inte fått mera pengar av staten för att klara detta, snarare har man skurit ner statsbidragen och inte heller kompenserat för andra så kallade reformer.

Den statliga skatten eller de olika skatterna som finansierar välfärden har sänkts och den har sänkts mest för de som har det bäst ställt och det innebär i sin tur attalliansen gått ifrån skatteöverenskommelsen som gjordes under den förra ekonomiska krisen då vi också hade en högerregering.

Tar man inte ut skatt som man betalar välfärden med och nu är det kommuner som överväger skattehöjningar men då det blir på kommunalskatten drabbar det lågavlönade hårdare då skatten är lika hög för varje hundralapp. Det kanske är därför man vill att kommunerna tar större ansvar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.