De stora nedskärningarna är ett allvarligt hot mot demokratin

 

Vart är vi på väg i hela Europa ja hela världen egentligen? I går var det val i Spanien och en ny högerregering fick stor majoritet. Det första den regeringen måste göra som de säger är att göra mycket stora kostnadsminskningar eller rättare sagt nedskärningar i välfärden.
Det är den förra regeringen som fick ta all skuld för ekonomin men det är ju inte riktigt sant utan det är nog ett gemensamt ansvar både för höger och vänster. Samma sak i Grekland där det är stora problem för den sittande regeringen och de nedskärningar som måste göras för att man ska få låna pengar.
Italien har också haft problem med att sköta ekonomin och de har lånat pengar och nu är inte det möjligt och där har det gått så långt att det tillsätts en opolitisk regering. Det finns måna fler länder som har samma problem med ekonomin.
Jag tycker självklart att man måste göra rätt för sig och inte skjuta betalningar på framtida generationer. Däremot är jag mycket tveksam till om det bara är nedskärningar som ska lösa problemet. Man har ju tagit ut för lite skatt och har för dåliga system för skatteuppbörd och det måste rättas till både skatten och ett system som man inte smiter ifrån.
Det som sker innebär att länderna dras isär och de rikare blir rikare och de fattiga fattigare. Det skapas oroligheter och vi får ett mera slutat samhälle. Välfärden blir upp till den egna plånboken att klara av och det samhälle vill inte jag ha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.