Chockrapport om jobben säger Arbetsförmedlingen, det blir så om inget görs

Chockrapport om jobben säger Arbetsförmedlingen. Den 8 december säger en rubrik i VK detta. Det tror jag är sanningen. Det kommer från förmedlingen och Bo Gustavsson. Enligt prognosen tappar länet 2 200 jobb.

Det här är den värsta krisen på mycket länge. Problemet är att ingenting görs av regeringen. Jag tror dessutom prognosen är väl positiv för offentlig sektor för försämras ekonomin som man tror blir det nedskäringar i kommuner och landsting.

Dessutom går 40 talisterna i pension och utan arbetsmarknadsutbildning en längre tid kommer det trots hög arbetslöshet att saknas folk. Det är redan idag massarbeslöshet och före valsegern 2006 var massarbetslöshet när 4% var arbetslösa

I nästa steg saknas det nu folk på yrkeslinjerna för sedan JanBjörklund förändrat gymnasieskolan och att yrkeslinjerna inte ger behörighet till högskolan har antalet sökande till yrkeslinjerna minskat drastiskt.

Eleverna är kloka som vill ha behörighet, men det är inte utbildningspolitiken och inte heller närings och arbetsmarknadspolitiken.

Högeralliansen hinner ställa till mycket på grund av att sänkta skatter gjort att man inte har pengar för att skapa ett starkt och rustat Sverige för framtida utmaningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>