Inga lastbilar ska genom stan i framtiden….

Inga lastbilar ska genom stan i framtiden. Snart fattar trafikverket beslut vart västra länken ska gå. Då är det dags för oss att sätta stopp för all genomfartstrafik för lastbilar genom stan.

När det görs kommer vi att klara av luftkvalitetsnormen för stadskärnan. Det var just för  detta som staten satsar stora pengar på vägpaketet i Umeå. Tyvärr finns inte dessa kommande åtgärder med i de beräkningar som nu ligger till grund för de analyser om hur stor avlastningen blir utan man använder en standarmodell.

Så fort Kolbäcksvägen är klar som ny E4 är det dags med det första beslutet att få bort lastbilarna på nuvarande E4. Det måste även till olika typer av hinder för att minimera all trafik

Är lite förvånad över att de näringar som sysslar med drivmedel andra servicefunktioner inte sökt sig till den kommande ringen då det blir svårt att vara kvar på nuvarande platser. När den tunga trafiken flyttas ut sker stora förbättringar av luftmiljön och samtidigt måste varutransporterna in till stan ordnas upp.

De som yttrar sig över planerade byggnationer i centrum måste tänka på att dessa beslut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.