Sverige bör bli självförsörjande på energi….

Sverige bör bli självförsörjande på energi. Sverige bör snarast se till att vi blir självförsörjande och det innebär att vi måste bort från oljeberoendet. Det mesta måste man kunna klara genom att el ersätter oljan.

Det kommer självklart att ta lite tid men bör gå. Oljan som vi troligen behöver i framtiden får vi ersätta genom att exportera el.

När det gäller el idag så är vi inte långt från självförsörjning där basen är vattenkraft och kärnkratt. Men tyvärr så är vi helt i händera på andra när det gäller kärnbränsle men vi har enorma mängder uran som väl går att bryta på ett miljövänligt sätt.

Vi har även stora mängder bioenergi som vi använder idag men där finns mycket mer att göra med ny teknik och ny kynskap. Vind har vi ju och det blåser som attan men vindkraft kommer bara att vara en liten del i energiproduktionen.

För att nyttja och utveckla allt som finnns i landet måste vi stimulera våra barn att läsa naturveteskap så att vi i framtiden får bättre självförsörjning av kvalifisierade ingengörer både på energiområdet och inom allt som har med teknik att göra.

Det gäller att snarast finna en bred överenskommelse inom energifrågan som håller över tiden. Våra nuvarade kärnkraftverk har gjort sitt av ålderskäl och nya måste kunna ersätta de gamla. Vi klarar oss inte utan kärnkraft under lång framtid om vi ska behålla alla jobb inom vårindustri. Att börja med en avveckling av kärnkraften innan det fanns alternativ var Göran Perssons största misstag inom politiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.