Det gäller att handla på rätt sätt. Annars blir det kronofogden

Det gäller att handla på rätt sätt. För inte så länge sedan var sms lånen ett stort problem och många hamnade i skulfällan. Nu är det unga kvinnor som förköper sig på nätet och fler och fler hamnar hos kronofogden

Det här är uppgifter som kommer från kronofogden Karolina Kull och fanns att läsa i DN. Det som de handlar är kläder, smink, hälsokost och böcker som främst gör att de unga kvinnorna handlar i skuldfällan.

Det är klart att det ärlätt att handla på nätet men det finns stora möjligheter att köpa på "krita" på annat sätt.

Tyvärr så saknar DN en analys om varför fler unga tjejer hamnar i skuldfällan. Jag för min del är säker på att det finns orsaker till detta.

Den största orsaken är att arbetslösheten är alldeles för hög bland unga människor. Många unga tjejer har arbeten där det är svårt att få heltider och fler tjejer än killar studerar dessutom.

Som ytterligare förklaring tror jag att de inte har gått med i arbetslöshetskassan då de inte har haft råd med den och nivåerna i både arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringenär låga och det är inte alls säkert att anställningsförhållande är så säkra som de unga kan tyckas tro.

Vän av ordning säger säkert att man ska inte köpa för mer än man har råd med och visst stämmer det, men för en ung kvinna att inte ha kläder som känns rätt eller att kunna sminka sig och äta och kunna läsa en bok är inte heller så lätt.

Det som saknas är en jobbpolitik och rätt till heltid för de som vill ha det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.