Ungdomsarbetslösheten är alldeles för hög….

Ungdomsarbetslösheten är alldeles för hög. Nu verkar det som om Anders Borg äntligen insett att ungdomsarbetslösheten  är för hög liksom hos utrikes födda personer.

I alla fall lär han ha sagt det under moderaternas möte i helgen. Det är bra men jag är inte säker på hans analys att det beror på kostnadsläget är för att anställa är för hög.

Det finns en stor brist på rätt utbildad arbetskraft både i det privata näringslivet och i det offentliga. Kom igen Borg med en utbildningssatsning värt namnet och över en längre tid.

Ni som brukar följa med i min blogg har sett att jag varnat för en ökad arbetslöshet om inte staten tillskjuter mer pengar till kommuner och landsting för 2013.

Kommuner och landsting skulle på vissa områden behöva mer folk i stället för att tvingas säga upp men även den arbetskraften måste ha rätt utbildning för sina jobb

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>