Alliansen i landstinget vill inte ha utveckling

 

Om alliansen vill skära på utv frågorna i landstinget och om man inte vill att länet ska utv och om man tror det blir mer skattepengar om tillväxten stannar av och att allt som ger livet lite guldkant innebär att det blir ännu lite mer sjukt att bota
.
Landstinget kan inte stanna av utvecklingen i inlandet utan måste göra strukturförändringar även där för att anpassa sjukvården till dagens behov. Socialdemokraternas fullständiga övertygelse är att samverkan är nyckeln till att både landstinget och kommunerna ska klara av att bedriva en kostnadseffektiv verksamhet med en kvalitativ vård och omsorg i framtiden. När det gäller inlandet så har det faktiskt gjorts både besparingar och satsningar.
 
Satsningar görs på glesbygdsmedicinska centrum i Vilhelmina och Storuman, för att utöka vårdutbudet i närområdet istället för att patienterna skickas ända ner till specialisterna vid kusten. Detta är en långsiktig och strategisk utveckling av vården i inlandet, för att kunna följa med i utvecklingen och de krav som ställs på sjukvården idag.
 
När det handlar om befolkningsminskningen och välfärden i inlandet så beror det på så mycket mer än bara landstinget. Att koppla utvecklingen till landstingets besparingar är mycket missvisande. Det handlar i första hand om förmågan att samverka för att hitta nya effektivare lösningar på att bedriva välfärd och services i glesbygd. Denna diskussion berör kommunernas överlevnad, företagens förutsättningar, regional utveckling, ökad turism åter runt, landstinget mm.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.