Att hota andra är ett hot mot demokratin….

Att hota andra är ett hot mot demokratin. Jag har tidigare i bloggar tagit upp att jag tycker det är ett hot mot demokratin att folkomrösta om de besparingar som är lagda i Dorotea och Åsele.

Ska det bli ytterligare besparingar på vårdplatser i Lycksele i stället. Underskott får man inte ha enligt lagstiftning och pengar ska då tas inom det område dit pengarna fördelats, lappmarken eller ska det bli ytterligare kraftiga besparingar av vårdplatser i Umeå och Skellefteå som redan fått större besparingar än i inlandet

Nu pågår en namninsamling för att få tillstånd denna folkomröstning som stöds av högeralliansen. Jag har bekanta i Dorotea men även i Åsele och känner många andra som även har det. Under den här namninsamlingen utsätts de som inte vill skiva på för en folkomröstning alltifrån direkta hot till trakasserier av olika slag för detta.

Det är inte förvånade att man beter sig så för i de bloggkommentarer jag fått har det funnits med samma tendenser. Nu publicerar jag inte heller kommentarer men även om jag gjort det så har jag inte kunnat göra detta. Ansvaret för publiceringen faller ju på mig och inte på ansvarig utgivare och om jag publicerat inläggen har jag åkt dit så det stänker om det. Dessutom tro jag inte heller jag kan lämna dessa kommentarer till polisen eftersom det är uppgifter till en tidning och de får ju inte lämnas ut.

Det är hot av.Det är kränkningar och förolämpningar av alla de slag och en mycket märklig människosyn och syn på demokrati. Så jag är inte alls förvånad över att de som inte skriver på listorna hotas på lite olika sätt. Att hota är ett hot mot demokratin.

De minnesgoda vet att en person just från de trakterna hade hotat både mig och min sekreterare då jag påtalade att han ljugit på mig i en insändare. Personen i fråga dömdes också för detta i domstol. Jag har rekommenderat de jag fått reda på och som upplevt att de hotats att anmäla detta till polisen eller ta kontakt med KUT kriminella underrättelsetjänsten. Jag ska senare i blogg komma tillbaka till detta med hot men det rör inte folkomröstningen.

2 kommentarer

  1. Stefan Olofsson

    Ja, det är ju frågan om olaga hot och ett brott mot yttrandefriheten.

    Men folkomröstningar är väl däremot inte ett hot mot demokratin, inte i princip.

  2. Bo Grahn

    Hot mot politiker, tjänstemän och andra beslutsfattare ökar och det är oerhört allvarligt. Jag hoppas bara du Lennart är lika på hugget när andra partiers representatnter utsätts. Tex SD:s.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.