Ådalen 31 i ny skepnad 2012. Det är åt helvete…

Ådalen 31 i ny skepnad 2012. Det är åt helvete för att vara ärlig att soldater skjuter mot strejkande arbetare. Arbetare ska inte kunna tvingas till att jobba under vilka förhållanden som helst. Det som nu hänt i Sydafrika är ett steg tillbaka i Sydafrika och en återgång till klassisk högerpolitik.

Om vi översätter det till Sverige så vill centerpartiet att facket inte har något inflytande och ingen rätt att strejka De vill ha ett Sverige utan inflytande för löntagarna där arbetsgivaren får i stort sett göra som de vill

3 kommentarer

  1. Edor Abrahamsson

    Du glömde säga betr Ådalen var det högerregeringen som befallde militären skjuta ner strejkande arbetare. Det sägs en centerpartist stod för de dödande skotten, så i det fallet är det 100% korrekt. Du vet (stor)-bönderna på den tiden var ju vana ha mer eller mindre gratis arbetskraft, vilket var vanligt enligt deras sätt att se och förekom långt in på 60-talet och även under 70. Det gamla föråldrade människosynsättet fick åter en renesans i o m den förre centerledarens införande av detta. Tack ska du ha för ett korrekt inlägg!

  2. Pingback: Nu räcker det Anders Forss! | Mattias Larsson (c)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>