Man kan bli mörkrädd för mindre. Det finns…

Man kan bli mörkrädd för mindre. Det finns länder som har en märklig syn på kvinnor. Iran har beslutat att utestänga kvinnliga studenter från över 70 högskolor. Kurserna ska bli enkönade och det innebär att de är till för män.

Orsaken till detta är att kvinnorna är duktigare och fått högre betyg än männen. Det är otänkbart för landets religiösa ledare. Kurser som blivit enkönade är engelsk litteratur, hotelldrift, arkeologi, kärnfysik, datorvetenskap, elektrisk ingengörsvetenskap och affärsledning.

Den frågan vi alla måste ställa oss är. Hur kan vi bidra med att kvinnor slutar att förföljas på detta land. Ett land som inte bryr sig om vad andra säger. Det är också märkligt att det är religiösa ledare som ska bestämma över utbildningen och inte politiken. Med den här typen av utveckling vrids tiden tillbaka . Det vill vi väl inte

2 kommentarer

  1. Christer Ö

    Den här gången har Lennart Holmlund helt rätt!
    Jämlikhet och jämställdhet i fokus, man, kvinna och inte minst barn har alla rätt till ett jämställt samhälle där alla är lika värda. Brukar kunna klandra politikern Lennart Holmlund men inte här. I Umeå ska arbetas för allas jämställdhet inte bara kvinnors så som nu sker i övergrepp på män ensidigt via centrum mot våld med socialnämndens personal integrerat. Nationellt har vi Julian Assange och vad han utsätts för, inte lätt för snubben där målsägande dessutom är bekant med åklagare och det gått ”troll” i saken.
    Står själv upp för barn och kvinnor i nämnd ordning, oavsett ursprung men har dålig erfarenhet av Umeås myndigheter.

    Blir besviken om detta inlägg refuseras, vikt i frågan finns!
    En öppen debatt gagnar alla, absolut demokratiskt!

  2. Johan

    Vi kan börja med att sopa rent framför vår egen dörrmatta.

    Reportaget om imamerna för några månader sen är bara toppen på ett isberg som vi baxat ända hit nu.

    För övrigt hyser jag inget större hopp om att detta inlägg kommer att godkännas. Så långt har förnekandet gått hos oss..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.