Tidningsdöden är närmare än man tror

Tidningsdöden är närmare än man tror. Det ser i alla fall ut att gå den vägen och jag ska nämna bara två exempel. Svenska Dagbladet kommer att upphöra med sina sportsidor.

Anders Gärderud som sitter i den jury som utser vem som ska få Bragdguldet hoppar av den jury som utser Bragdguld vinnaren. Självklart gör han rätt för en tidning som ogillar sport ska självklart inte utse bragdguldvinnaren. Du gör helt tätt Anders Gärderud.

Här i Västerbotten finns samma sportsidor i båda tidningarna och för min del kommer jag knappast att ha två tidningar för att läsa det som skiljer på de lokala sidorna. Dessutom finns inte längre några djupare analyser av något. I Umeå kommer det om några dagar att finnas två gratistidningar som självklart finansieras vi annonser men når 50 000 hushåll.

Varför ska man då abonnera på två tidningar eller behöver man någon när nu sporten ser lika dan ut, lik riktning. Det mesta som sker går numera att få reda på på annat sätt än att köpa en dyr tidning.

Det här var två av de många orsakerna som jag tror att vi med stormsteg är på väg in i en tidningsdöd som inte ledarskribenterna kan lyfta oss ur

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.