Alliansregering i landstiget vore helt…

Alliansregering i landstiget vore helt fel. Landstingets underskott går ner, tack vare S och MP
Nicklas Sandström skriver på sin blogg att landstinget behöver ett nytt ledarskap.

Men herre min själ vad har han själv visat på för politiskt ledarskap och ansvarstagande. De trixar med siffror som sina kollegor i kommunen.

Men hade Moderaterna och Alliansen fått bestämma hade underskottet aldrig gått ner, vilket det nu har gjort och tack vare omstruktureringarna närmar sig landstinget balans. De fonder M ville sälja och hade man gjort det hade man fått ett ännu större underskott.

Alliansens och Moderaternas politik har gått ut på att vara emot allt. Kostnadsminskningarna ska alltid ske någon annan stans, någon annan gång. Men utan att de säger var eller när. Möjligen att upphandla mer. Att som dem bara föreslå en generell nedskärning utan att specificera var pengarna ska tas ifrån är inte seriöst.

Landstinget och Dorotea kommun har nått en avsiktsförklaring om att samverka om vårdplatserna, vilket innebär att kostnaderna för samma vård kan halveras.

Placering av dem är nu upp till en samverkansgrupp att avgöra. Men Nicklas Sandström kräver att platserna ska ligga på sjukstugan.

Det är märkligt att Moderaterna inte tycker att Dorotea kommun ska få vara med och bestämma om det, men samtidigt vilja att alla i Västerbotten ska rösta om det. Det kallar han ledarskap och mitt tips är att en folkomröstning nog kostar 10 miljoner i länet om jag tittar på vad ett val kostar vid ordinarie val. Jag tycker det är märkligt om detta varit förankrat hos Ågren som distriktsordförande.

Hade Moderaterna fått som de velat under resan skulle underskottet aldrig gått ner, och vi hade knappast kunnat ta oss an nya utmaningar. Det är inte för mig ett ledarskap som vårt landsting behöver

3 kommentarer

  1. Lennart Holmlund

    Svar till Kristoffer Grundström (2012-10-27 14:52)
    Jag fick inte fram hela kommentaren och som ajg sa Nicklas Sandström är inte mogen att leda en organisation som landstinget i Västerbotten. Det står jag för och det har inte med hans politiska uppfattning att göra utan dde kompetenser han besitter för att utöva ett ledarskap och som jag sa är jag lite förvånad över att Moderaterna inte har folk med bättre ledatrskaper att tillgå..Shjälv var jag ute och sa att jag tror inte Håkan Juholt är rätt person att leda vårt parti, kommer du ihåg det och min bedäömning blev rätt och han är inte kvar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>