Paragrafrytteri tvingar äldre att flytta

Så handlar ett nyhetsbrev från SKL SVeriges kommuner och landsting. I artikeln skyller man allt på arbetsmilöverket men då tycker man gör det för lätt för sig. När det gäller statliga myndigehter så är det regeringen som bär ansvaret för dem och ger dem instruktioner. Självklart vill inte SKL,s ordförande lägga ansvret på regeringen utan på myndigheten men det tycker ajg är fel

Det har varit samma diskussion inom många andra områden men det ska jag inte trötta er med att påpeka. Många av dessa regler har också gett betydande kostandsökningar för våra kommuner vilket vi inte fått tillbaka i form av ökade statliga bidrag en den så kallade finansieringsprincipen.

Jag håller dock med att det kommer mer och mer regler och man kan verkligen fråga sig om alla ger den nytta man eftersträvar och om det inte vore bättre att kommunerna kunnat anställa fler i välfärdstjänsterna än att byråkraterna växer på de statliga verken som lokliserats till Stockholm.

Får väl återkomma mer en annan dag men jag rekomenderar att du läser den artikel som jag har en länk  till här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>