Varför har flera ledande Socialdemokrater mördats

Varför har flera ledande Socialdemokrater mördats. Under helgerna har en Svensk dokumentär från 2012 om Palme visats och den sista visades på Nyårsdagen. Under 1970-talet är Olof Palme ett namn i världspolitiken. Resan till Castros Kuba och stödet till befrielserörelser som ANC i Sydafrika satte honom på världskartan.

På hemmaplan kastade olika affärer en skugga över Palme. Dramatiken ökade och 1976 förlorade socialdemokratin sitt långa maktinnehav. Revanschen 1982 blir hans största seger, samtidigt som Palmehatet blir allt mer påtagligt, även för hans familj.

Man blir mörkrädd när man hör att restauranger serverar champagne någon dag efter han mördades för att han var borta. Det är märkligt att mordet på honom inte klarats upp och att bevisen beträffande Lisbeths identifiering schabblades bort. Sedan om han som mördade Palme gjorde det som ett beställnings jobb eller inte går inte heller att få reda på.

Det har funnits olika spår till olika länder olch säkerhetstjänster och ett polisspår har funnits. Oavsett hur det nu var så var det en del länder som han kritiserade som aldrig dragits sig för att döda de som inte sympatiserade med landet. Det fanns starka högerkrafter i Sverige som aktivt deltog i att bygga upp hatet mot Palme.

Vid dokumentären över Palme fick vi se Anna Lind som SSU ordförande hålla tal
vid begravningen. Anna Lind mördades också även om mördaren är gripen och dömd är det märkligt att det blev just en populär S ledare som troligen blivit partiledare som blev ett senare offer för våldet mot svenska politiker
Hon mördades i september 2003.

Däremellan mördades Bertil Whinberg och Ove Fredriksson i Tallin i januari 1991 då de besökte Estland i fackliga uppdrag. Vad som hände exakt kommer aldrig till sanning och under den tiden var Estland en del av Sovjet och det kommunistiska systemet och deras säkerhetstjänster.

Bertil hade inga stora politiska uppdrag men han satt i det Socialdemokratiska partiets verkställande utskott. Ove Fredriksson var hängiven Socialdemokrat. Tidpunkten då de mördades var i slutet av Sovjettiden och kommuniststyret och bara 6 månader före dess fall och då var friheten nära för de baltiska länderna. Det kände nog alla på sig att slutet var nära.

Det är väl inte en vågad spekulation att Bertil och Ove var där för att hjälpa Esterna att bilda fria fackföreningar. Om mordet fanns många olika spekulationer och även lögner som spridits och som finns kvar på nätet än idag är att Bertil Whinberg var gift med Margareta och att mordet var kopplat till att hon redan då drev frågan om sexköpsförbud. De var dock aldrig någonsin gifta.

Jag tillhör de som inte tror ett enda dugg på en mordutredning gjord i gamla kommunistiska Sovjet speciellt om det var personer som var i Estland i frågor om frihet

Det är märkligt att det på 17 år mörades 4 framstående Socialdemokratiska och fackliga ledare som kämpade för ett solidariskt och jämlikt Sverige och de vågade alla säga vad de tyckte om orättvisor både i vårt land men även ute i världen. De talade alla öppet mot diktatorer och för frihet och alla länders frihet där Chile var ett exempel.

11 kommentarer

  1. Arne Lövquist

    Hej. Bra skrivet. Mordet på Palme är jag tämligen säker på att det är ett politiskt mord och allt som gjorts av hela rättsväsendet efter mordet är ju en enda jätteskandal. Jag upplever det som att de ansvariga bara gjort allt för att sopa bort alla eventuella spår. Jag instämmer i de som tror att mordet utfördes av en vältränad och säker skytt och definitivt inte av en A-lagare som Christer Pettersson. Lisbeth Palme och hennes söner är ju säkert hotade till livet och därför tvingades de säga att det var CP som gjorde det.
    Jag har ju läst många böcker av Sven Anér och han är ju innne på Polisspåret. Tyvärr så tror jag att han har rätt. Han nämner ju också i sina böcker och även på sin hemsida vem mördaren är, som då det hände var en Piketpolis och blev sedan Rådman och Domare och sedan 2006 sitter i Riksdagen, invald på samma lista som Reinfeldt.

    För ett år sedan läste jag Lars Borgnäs bok ” Nationens intresse”, där han menar att media har svårt att skilja på sanning och lögn. Han tar upp 3 exempel där media har haft svårt med det, Palmemordet, U-båtsjakten på 80-talet och Estonia. Jag undrar: Var det i Nationens intresse som Olof Palme mördades? Vi vet ju att han var utsatt för en enorm hatpropaganda under många år. Jag minns att en känd skådespelare, Kent Andersson från Göteborg, död sedan ett par år, berättade att han medverkade i ett sommarprogram ett par år efter mordet. Där berättade han att på sommaren efter mordet så gjordes en filminspelning på en polisstation i Klarakvarteren och inne på den var det fullt med nidbilder av Olof Palme. Enligt Sven Anér så är det ju många vittnen som polisen ej brytt sig om att höra bl.a en känd komiker. En polis som också råkade vara på plats strax efter mordet och ville hjälpa till blev bortkörd därifrån. Jag tror att det var handplockat folk som mördade Palme och även skött utredningen efter mordet. Det konstiga är att varken media eller vi sossar tycks bry sig om mordet? Var det i Nationens intresse och var vi med?

  2. stig högman

    Varför uppstod Palmehatet?Vi hade haft en landsfader i TE
    Han behövde aldrig smutskasta,han kunde med humor o finess nollställa sina motståndare.Så kom OP med sin arrogans, smutskastning och falskhet,sådant som vi aldrig hade behövt använda.Det finns ingen minister som har kramat så många diktatorer som OP har gjort.Jag bestämde mej för att aldrig rösta på S så länge OP satt kvar och många med mej.Det blev mindre arrogans efter OP men ännu finns det för mycket allsmäktighet bland S som är svår att förstå,titta bara i vårt län, några exempel Ulla-Maj,
    Åke o KGs agerande efter valet 2010 USCH!!
    Du säger att Tallinresenärerna besökte Tallin i fackliga
    uppdrag jag tror du stavar fel ska det inte stå fuckliga?

    Titta bara på alla affärer,Strängs o KO Fäldts skattepla-neringar,Palme o Gejer finfina grejer,i din närhet KONSUM
    är ju en affär i sig USCH!

    Du säger att det saknas kompetens i inlandet o bland små-
    kommunerna,det syntes tydligt i valet 2010, av de 10 röd-aste kommunerna fanns 8 i Norr-Västerbotten så du har nog
    rätt!
    I min ungdom kunde man klappa sig på bröstet och säga jag
    är socialdemokrat,idag måste man vända sig bort och viska
    jag har varit sosse.

    Med hälsningar från en fd socialdemokrat.
    Stig Högman

  3. Carina

    Tack och Bra Lennart! Tack för att du vågar skriva om ämnen som journalisterna tydligen väljer bort. Nu dimper det ned gratistidningar varje vecka med anonyma ägare, men vad de syftar till är ju solklart för den som är uppmärksam!
    Du är en viktig röst i Västerbotten och i Sverige! God fortsättning på det nya året!

  4. Lennart Holmlund

    Svar till stig högman (2013-01-04 18:48)
    Men helt klart ville inte de borgliga ha en ny landsfader. De ville på alla sätt få tillstånd en ny regering. De ägde media som de gör än idag och spred en massa lögner som de gjorde till sanningar. Ta bara VK som ett exempel då de annonserade efter en ny chefredaktör ingick det i uppdraget att föra fram och stå upp för de liberala ideerna och ingen kan tolka det på annat sätt att även nyhetssidorna skulle bli politiska.

    När jag sa detta på bloggen blev en del journalister förbannande men det var i alla fall ägarnas vilja,’

  5. Lennart Holmlund

    Svar till Arne Lövquist (2013-01-04 08:52)
    Jag delar inte allt du skriver men jag litar på att Lisbeth Palme såg vem som mördade hennes man. Däremot inte sagt att inte mördaren var köpt för att göra dådet på något sätt och jag tror inte ens mördaren vet vem och motivet till varför Palme skulle mördas

  6. Lennart Holmlund

    Svar till stig högman (2013-01-04 18:48)
    Jag var själv ombudsman i Byggnads och vet att byggnads var aktiva i Estland och många andra länder . Ditt påstående liknar förtal och eftersom de är döda kan de inte stämma dig. Du är en sån person som sprider de lögner som borgarpressen gjort och tror inte för en sekund att du har varit sosse

  7. Arne Lövquist

    Du minns ju Carl Lidbom. Ha sa: Får svenska folket veta sanningen om mordet på Palme så blir det en chock. Jag tror det är mycket möjligt att det är så.
    Det som är konstigt i detta fall är att Media som brukar gräva i allt, men i detta fall har man inter grävt alls, utan mest verkat som ett redskap åt de som haft till uppgift att lösa mordet, men i stället bara försökt lura svenska folket.
    Dessutom tycker jag det är konstigt att inte vi sossar engagerat oss mer i detta, för rimligtvis borde väl vi vilja veta varför vår partiledare och dåvarande statsminister mördades. Ibland får jag tanken att vi godkänt att Palme skulle få mördas, även om jag inte vill tro det, men mordet kanske skedde i NATIONENS INTRESSE. Vi får knappast veta sanningen i allt.

    Vi vet ju att Palme var utsatt för mycket hat under den tiden och många affärer, Bofors Indienaffär m.m.

    Möjligt att Lisbeth såg mördaren, men att det var Christer Pettersson, det är hon hotad till att säga. Jag tror absolut att det var ett vältränat proffs som gjorde detta.
    Givetvis så tror jag att de flesta poliser är bra, men som inom alla yrken finns det svarta får. Tänk vad allt detta kostat oss skattebetalare, mer än en miljard kronor och vad alla advokater och andra tjänat på att hålla på med detta som blev ett spektakel.
    En morbror jag har i Stockholmstrakten och inte är sosse, sa åt mig för flera år sedan, tänk vad alla advokater tjänar på brottsligheten och han tog som exempel, alla invandrare som får avslag på att stanna kvar i Sverige och sedan överklagar och får ta om målet flera gånger. Tyvärr så är det ju så att hela Rättsväsendet är av beroende av brottsligheten.
    Ja håller med min Kusin i Övre Bäck, som sa: Tänk om alla levde enligt de 10 Budorden, då skulle vi inte behöva alla dessa advokater m.fl som har sitt levebröd genom brottsligheten.
    Verkligheten är att vi alla är beroende av varandra på olika sätt, har jag lärt mig under livets gång.

  8. AlisseKowalsky

    -8 Kilo i en månad , detta är mitt resultat efter att ha använt thermacuts fat burner, En dag kom jag över video om dessa piller och beslutade att ge det ett försök , rasults är fantastiska , de av er som har problem att gå ner i vikt måste du prova det , jag minns inte URL , men sök på google efter thermacuts fat burner

  9. Hugo fredriksson

    Hej jag har läst denna text ett antal gånger och är tacksam att du la ut detta. det är så att ove fredriksson är min farfar jag fick alldrig träffa honom han dog/mördad när pappa var 18! de har alldrig riktigt berättat vad som hände men en dag gjorde de och jag blev såklart lite lessen/sorgsen och de säger att farfar blev dödad på följande vis: han var på en bar och de var några som hade bjudigt ove (farfar) och den andra killen på en öl/drink de hade varit någon typ av dråg i den så de blev helt borta de männen som givit drågerna hade fört ut dem slagit ner dem och tagit hans kostum (kläder) och pengarna han hade på sig! jag fattar inte hur folk kan göra sånt här det gör mig lessen att folk inte förstår vad de kan få andra att känna sig! 🙁

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det var som tråkigt att du aldrig fick träffa honom . Jag kände honom men var personlig bekant med Bertil Whinberg som var Byggnads ordförande. Jag är säker på att de mördades för att de var där i fackligt uppdrag. Sovjet ville nog inte få mera västerländskt inflytande i Estland. Fria fack var inget för dem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.