Slakteriet är oskyldiga i köttskandalen….

Slakteriet är oskyldiga i köttskandalen. Det är svårt att få reda på vilka som är bovarna i felmärkningen av köttet i Lasangen. Aftonbladet har besökt slakteriet och de svär sig fri och säger sig ha märkt köttet som det ska vara. Jag tror de har rätt.

Det ser ut som om köttet vandrat hit och dit i Europa med olika mellanhänder och det tror jag är rätt och det är inte otroligt att kötthandeln styrs av organiserad brottslighet.

Bort med alla mellanled som ska sko sig på denna kedjebrevshandel och många tusen mil av transporter. Felix och andra borde köpa direkt från slakterier då kan ansvaret alltid tas fram.

Man pressar bönderna hårt som sjutton och då fördyras köttet med systemet med procentare i flera led och dyrare transporter och större miljöpåverkan. Inför ett system som tar bort alla mellanhänder från slakteri till produktionsfabriker. Se till att straffen blir stenhårda för de som fuskar.

Kom samtidigt ihåg att det är inget fel på hästkött som är bra mat. Den här märkningsskandalen har inget med kvalité att göra

3 kommentarer

 1. Urban Zingmark

  Ska Aftonbladet avgöra avgöra vem som har begått brott?
  Eller ska vi lita på polis och åklagare? Vet Lennart Holmlund något som ingen annan vet om livsmedelsproduktionen i Europa och Sverige?

  Och vad är egentligen frågan? Varför begränsa till just denna skandal? Ska vi inte granska mycket mer om uppfödning,djurtransporter,slakt, tillverkning,
  distribution?

  Den här gången nystades en jätteskandal upp via Lasagne, en av de många produkter där Findus använder häst istället för ko. Nästa gång kan det vara Dafgårds koldolmar som tillverkas i enda fabrik och försörjer hela Sverige med koldolmar. Vad ingår i färsen? En annan gång kan det vara Scans bacon som tillverkas i Polen som ägs av ett finskt producentägt företag. Ska skolbarn serveras mat som de vuxna inte har berättat om- uppfödning,djurtransporter,slakt,tillverkning,
  distribution? De vuxnas lögn och svek är barnens start i livet.

 2. Bertil Ingerlund

  Usch Lennart: – Inte äter du väl hästkött, du
  som spelar på hästar.
  Inga geniknölar inom vi spelare föds genom häst-
  kött.
  En fidus från Findus rimmar dåligt inom travet.

  MVH
  Bertil Ingerlund

 3. Urban Zingmark

  Nu har det visats på mer fusk, idag IKEAS köttbullar- där hästkött kan ingå – och som tillverkas av Dafgårds. Hoppas att Lennarts koldolmar som med stor säkerhet kommer från Dafgårds, om de inte är hemlagade, följer innehållsdeklarationen. Och där står det ingenting om häst som råvara… Polis och åklagare i flera länder fortsätter utredningarna. Så än kan mycket mer dras fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>