Vilket struntprat Miljöpartiet för.

Vilket struntprat Miljöpartiet för. När deras nya språkrör presenterade sig påstod de att vi fått betala ett högt pris för samarbetet med vänsterpartiet i Umeå. Den åsikten får de ha men vi delar den inte alls. Får man inte egen majoritet får man samarbeta med andra på ena eller andra sättet. Det är klart att vi har föredragit att ha ett mandat mera än alliansen för då har vi även fortsättningsvis styrt i minoritet. Nu blev det inte så trots att vi hade fler röster än alliansen.

Jag tror miljöpartiet själva borde fundera över varför vi inte ville samarbeta med dem lokalt i Umeå. Frågan var uppe i valrörelsen slutskede där vi gav vår syn. Jag konstaterar bara att på landstingssidan så har S och MP ett samarbete som fungerar alldeles utmärkt.

Nu öppnar man dörren för samarbete åt olika håll inför nästa mandatperiod. Mandatperioden mellan 91-94 så ingick man i dåvarande högerallians i Umeå. Resultatet ids jag inte kommentera.

Man tycker man fått för lite inflytande och därför öppnar man dörrar åt olika håll. Det är ändå väljarna som bestämmer hur stort inflytande man får i fullmäktige som i sin tur ger inflytande i styrelser och nämnder. Om nu Miljöpartiet vill samarbeta med alliansen så får man väl göra det.

Det förutsätter dock att även alliansen vill samarbeta med miljöpartiet. Ska man göra det ska man tala om det i förväg för väljarna och inte göra som i Sundsvall där man efter valet gick till alliansen.

Där ser vi hur det gick. Det höll inte när man antog budgeten och där sitter man ändå kvar och styr med en Socialdemokratisk budget men Socialdemokratisk politik kan man inte. Det ärliga där har ju i stället varit att utlysa nyval. Vi får väl vänta och se om MP,s öppna armar mot alliansen tas emot. Vi har inte betalt ett för högt pris för vårt samarbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.